Drijfveren

Drijfveren zijn enorm bepalend voor het gedrag en daarmee de resultaten en het werkplezier van individuen, teams en organisaties. Aangezien werving en behoud van personeel een grote prioriteit heeft, is het vitaal om te sturen met kennis over wat mensen drijft en hoe je teamculturen gezond en fit for the job houdt. Alleen dan kun je rekenen op medewerkerstevredenheid en retentie. Deze training onderzoekt drijfveren in een team en traint op verbeteren van energielekken.

Drijfveren meten

RealDrives Care&Cure (RDCC) maakt gebruik van de laatste inzichten op het gebied van waarden en psychologie van groepen. RDCC meet naast drijfveren ook de druk die wordt ervaren vanuit de omgeving en hoe iemand daarmee om gaat. Je ziet hoe iemand zijn natuurlijke drijfveren steeds op spanning staan met de eisen die de omgeving en het werk stellen. In bijvoorbeeld de zorgsector, die behoorlijk dwingende werksituaties kent, geeft dat aan mensen een groot inzicht. In wat zij eigenlijk uit zichzelf willen, maar ook hoe hun omgeving op die wil inwerkt.

De training

De training is een praktische methode om geobjectiveerd met elkaar in gesprek te komen over communicatie, samenwerking en gedrag. De inzichten geven woorden aan wat ‘onder water’ vaak wordt gevoeld. Deze training wordt uitgevoerd in samenwerking met Patricia Engelaar.

Voor wie

De training is geschikt voor (samenwerkende) teams.

Resultaten van deze training

De resultaten geven een schat aan informatie over:

  • Waarom mensen doen wat ze doen
  • Effectiviteit en energie van mensen in hun werkcontext
  • De onderlinge communicatie en samenwerking in en tussen teams
  • Hoe je mensen kunt motiveren, enthousiasmeren en beïnvloeden
  • Hoe je (persoonlijk) leiderschap kunt professionaliseren