Nieuws

Bij Van Altena en de Jongh zijn we altijd bezig met het verzamelen van nieuwe ontwikkelingen.

Nieuws

Interventiekaart 2024

Ieder jaar selecteren we met zorg passende en integrale interventies voor individuen en teams.

Bekijk hier onze interventiekaart voor Q1 2024.

Lees meer

Nieuwe Arbo regels- en wetgeving voor 2024

Nieuw jaar, nieuwe regels! Per 1 januari 2024 zijn er – net als voorgaande jaren – wijzigingen rondom wet- en regelgeving binnen arbeid.

Wij sommen een aantal van deze wijzigingen op.

Lees meer

MDIEU-subsidie: zet in op de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers

Duurzame inzetbaarheid is een essentieel aspect van een gezonde en vitale organisatie. Het houdt medewerkers gemotiveerd, gezond en productief. Het liefst wil iedereen gezond door blijven werken tot aan hun pensioen. Toch lukt dit helaas niet altijd. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft zich tot doel gesteld om duurzame inzetbaarheid tot een vanzelfsprekendheid te maken voor werkend Nederland.

Lees meer

Terugblik: Inspiratiedag 2023

Terugblik op de Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023: Onze 7e klantendag, vanaf nu inspiratiedag, was een succes. De lezingen en workshops van de dag stonden in het teken van actuele thema’s over de relatie: werk en gezondheid. Lees hier een kort verslag van de dag.

Lees meer

Pieter de Jongh: inspiratiedag speech

Pieter de Jongh opende de Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023 met een prikkelende speech over de thema’s in de huidige arbeidsmarkt.

Lees meer

Leven in een Blue Zone: Gezond oud worden! Hoe dan en wat kunnen wij daarvan leren?

Ga eens bij jezelf na: hoeveel mensen ken je in jouw omgeving die negentig jaar of ouder zijn, en ook nog in goede gezondheid verkeren? Waarschijnlijk niet zo veel.

Oud worden, zonder chronische ziekte, komt steeds minder voor in onze westerse wereld. We hebben meer kennis en meer mogelijkheden – maar we worden er niet gezonder op. Sterker nog, we zijn nog nooit zo ziek, dik, verslaafd en verdrietig geweest. Hoe kan dit?

 

Lees meer

Eigen regie: de beste manier om verzuim te voorkomen.

Waarschijnlijk kent iedereen wel het eigen regie model. Centraal daarin staat dat de werkgever (de leidinggevende) de regie voert over het (beheersen van) verzuim.

De gedachte is: de leidinggevende is integraal verantwoordelijk voor zijn medewerkers. Daarom is het niet meer dan logisch dat zij/hij zowel de beheersing van, de preventie van en de re-integratie bij verzuim in handen neemt.

Je moet hier zeggen: ja, logisch! Het gaat immers om je eigen medewerkers, je kent ze het beste, je geeft elke dag leiding en dan is er bij verzuim, dus gemiddeld op 5% van de dagen, opeens iemand anders die de gesprekken voert en de re-integratie vorm geeft? En wie zou dat moeten doen?

Lees meer

Pieter de Jongh: reactie op ‘geef bedrijfsartsen hun vak terug’

In deze blog geeft Pieter de Jongh een reactie op het opiniestuk van Rudo Vissers (CEO Paradigma groep), hier terug te lezen.

Lees meer

8 innovaties die leiden tot nieuwe HR-werkmodellen

Uit interviews van McKinsey & Company met HR-managers en directieleden komt naar voren hoe het HR-werkmodel moet veranderen om van waarde te blijven in organisaties. McKinsey onderkent daarbij acht innovatieve verschuivingen als drijvende kracht achter nieuwe HR-werkmodellen.

Lees meer