Nieuws

Bij Van Altena en de Jongh zijn we altijd bezig met het verzamelen van nieuwe ontwikkelingen.

Nieuws

Tips voor beweging tijdens de werkdag

In de hectiek van het werk is het soms moeilijk om de tijd te vinden voor lichaamsbeweging. Toch is het van belang, want beweging tijdens de werkdag is niet alleen gunstig voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale welzijn en algehele productiviteit.

Lees meer

Gezonde lunch: de sleutel tot een productieve dag

Een gezonde lunch is essentieel voor een gebalanceerd voedingspatroon en kan bijdragen aan een energieke en productieve middag. Door aandacht te besteden aan wat je tijdens de lunch eet, kun je jezelf voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn om de rest van de dag alert en actief te blijven.

Lees meer

Praktische tips voor een ondersteunende werkomgeving

Een ondersteunende werkomgeving is essentieel voor het bevorderen van de mentale gezondheid en het welzijn van medewerkers. Het creëren van zo’n omgeving vraagt om bewuste inspanningen en gerichte strategieën. Als werkgever kan je o.a. denken aan:

Lees meer

De rol van leidinggevenden voor mentale gezondheid op de werkvloer

Leiderschap speelt een cruciale rol in het bevorderen van de mentale gezondheid op de werkvloer. Leidinggevenden zijn vaak de eerste lijn van ondersteuning voor medewerkers en hebben de verantwoordelijkheid om signalen van stress op te pakken, ondersteuning te bieden en een werkomgeving te creëren waarin medewerkers zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Lees meer

Omgaan met stress: effectieve copingstijlen

Af en toe wat werkstress is onvermijdelijk. Deadlines, hoge werkdruk en onverwachte uitdagingen kunnen iedereen wel eens voor korte tijd uit balans brengen. Hoe je hier vervolgens mee omgaat – of ‘coopt’ – maakt echter het verschil tussen overspannen raken of er sterker uit komen.

Lees meer

Hoe versterk je veerkracht op het werk?

De werkomgeving van vandaag is uitdagender dan ooit. Tijdsdruk, hoge werkdruk en continue veranderingen leiden tot meer stress voor medewerkers. In zulke omstandigheden is veerkracht een cruciale vaardigheid om gezond en productief te blijven functioneren. Maar wat is veerkracht precies en hoe ontwikkel je dit als werkgever bij je mensen?

Lees meer

In gesprek over life events

Voor leidinggevenden en HR-professionals is het belangrijk om te weten hoe ze gesprekken kunnen voeren met medewerkers die door een life event gaan. Een goed gesprek kan het verschil maken tussen een medewerker die zich gesteund voelt en een die zich overweldigd en geïsoleerd voelt.

Lees meer

Medewerkers ondersteunen tijdens life events

Volgens cijfers van het CBS is psychische of mentale overbelasting, overspannenheid of een burn-out de grootste oorzaak van verzuim na de griep. Deze vormen van overbelasting worden vaak veroorzaakt door te lange periodes van stress en te weinig tijd om tot rust te komen. Een belangrijke factor die bijdraagt aan deze stressvolle periodes zijn life events.

Lees meer

Zingeving & Mentale Gezondheid

Zingeving is een fundamenteel aspect van mentale gezondheid. Het hebben van een gevoel van doel en betekenis in het leven kan ons helpen om uitdagingen te overwinnen, veerkracht te ontwikkelen en een gevoel van voldoening te ervaren.

Lees meer