Nieuws

Bij Van Altena en de Jongh zijn we altijd bezig met het verzamelen van nieuwe ontwikkelingen.

Nieuws

Workshop Wendbaarheid – Meld je nu aan!

Heb jij als HR-professional in je werkomgeving te maken met transities óf staat je organisatie op het punt om nieuwe werkmethoden te gaan doorvoeren? Wil je mensen en teams graag ondersteunen bij deze veranderingen, zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen? Dan is de workshop ‘Wendbaarheid’ interessant voor jou!

Lees meer

Werkaanpassingen bij dreigend verzuim

Je medewerker dreigt uit balans te raken of vertoont ander gedrag. De reden hiervan kan de psychische klacht zelf zijn. Maar ook andere zaken kunnen een rol spelen: de inhoud van het werk, de werkdruk of bijvoorbeeld de beperkte eigen regie die je medewerker ervaart.

Lees meer

Checklist voor gesprek over psychische klachten

Als leidinggevende kun je een gesprek met je medewerker beginnen wanneer je vermoedens hebt dat hij of zij kampt met psychische problemen. Dit zijn lastige gesprekken waarop je je goed moet voorbereiden.

Lees meer

Hoe maak je signalen van psychische klachten bespreekbaar?

Als leidinggevende vermoed je psychische klachten bij je medewerker en wil je hem helpen, maar je medewerker vertelt niks uit zichzelf, je denkt dat hij het te privé vindt om met je te bespreken. Je ziet dat gedrag verandert bij je medewerker, maar hij bemerkt dit zelf niet of komt niet naar jou toe.

Lees meer

Hoe signaleer je psychische klachten bij werknemers?

Psychische klachten zijn vaak moeilijk herkenbaar, zowel voor medewerkers zelf als voor leidinggevenden. Maatwerk is het kernwoord als het om signaleren gaat. Signalen kunnen door verschillende mensen zeer verschillend geïnterpreteerd worden en daarom is het belangrijk zelf niet te veel in te vullen voor de medewerker. Creëer liever een sfeer waarin open over psychisch welbevinden gepraat kan worden.

Lees meer

Privacyverordening: do’s en dont’s

Als werkgever krijgt u te maken met persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie. Het is belangrijk om deze gegevens goed te beschermen en de privacy van uw medewerkers te waarborgen. Daarbij moet u zich houden aan de privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ziet er op toe dat organisaties dit op de juiste manier doen.

Lees meer

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Aandacht voor duurzaam werken is om verschillende redenen van belang. Je kunt hierbij denken aan de volgende thema’s:

Lees meer

Van Altena & de Jongh bestaat 10 jaar! Een terug- en vooruitblik van Pieter de Jongh

Van Altena & de Jongh bestaat dit jaar 10 jaar. Pieter de Jongh (Directeur en Senior Bedrijfsarts) blikt terug en kijkt naar de toekomst.

Lees meer

Praktische tips voor de terugkeer naar het kantoor

Hoe kun je als werkgever een eventuele terugkeer naar kantoor zo soepel mogelijk laten verlopen?

Lees meer