Toekomst van werken

De manieren waarop we werken veranderen steeds sneller. Digitalisering en automatisering zorgen voor nieuwe werkzaamheden, hybride werkvormen zorgen voor een nieuwe organisatie van werk en vergrijzing zorgt voor een grotere behoefte aan bijscholing. Deze veranderingen hebben invloed op alle lagen van de organisatie en het is van belang om hier tijdig op in te spelen. Hoe ga je hiermee om als organisatie en als medewerker?

Vooruit kijken om de match te verbeteren

Wij geloven dat gezonde en toekomstbestendige organisaties altijd vooruit kijken. Wanneer werk en werkvormen veranderen, heeft dat namelijk invloed op alle lagen van de organisatie. Dit kan leiden tot verzuim en (dreigende) mismatches. Met onze planmatige en toekomstgerichte dienstverlening helpen wij organisaties hier tijdig op in te spelen.

Een veranderende organisatie vraagt wendbaarheid

Zowel organisaties als medewerkers hebben veranderende vraagstukken. Organisaties zoeken naar nieuwe vaardigheden bij medewerkers. Medewerkers vragen op hun beurt om flexibiliteit, een goede werk privé balans en voldoende groeimogelijkheden.

Om mee te kunnen in de steeds veranderende context van werk dient men wendbaar te zijn. Voor uw bedrijf komt het aan op anticiperen. Hoe organiseert u het werk en wat mogen uw medewerkers verwachten van u? En hoe ondersteunt u hen om mee te groeien in het versnellende tempo?

Op naar een toekomstbestendige organisatie

Als strategisch partner adviseren wij organisaties over veranderingen in werk en mens. Wij bieden ondersteuning bij vraagstukken rondom duurzame inzetbaarheid en strategie. Wij gaan in gesprek met alle stakeholders binnen uw organisatie en analyseren welke thema’s er voor u toe doen. Samen stellen we gezamenlijke doelen om uw medewerkers duurzaam inzetbaar te houden in de voortdurend veranderende context van werk. Want een organisatie die duurzame inzetbaarheid centraal stelt is ‘future proof’.

Met toekomstbestendige medewerkers

Wij stimuleren persoonlijk leiderschap en de dialoog tussen werkgever en werknemer. Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, kan de match tussen mens en werk worden versterkt en kunt u getalenteerde medewerkers in uw organisatie behouden.

Ook helpen wij medewerkers bij het nemen van de eigen regie over werk en stimuleren we hen om te blijven werken aan hun eigen competenties en ontwikkeling, met het oog op de toekomst.

Vitale en veerkrachtige medewerkers

Vitaliteit van medewerkers is erg belangrijk bij het verlagen en voorkomen van verzuim. Wij helpen hen bij het nemen van de eigen regie op de gezondheid en het maken van gezonde keuzes. Om medewerkers te ondersteunen hebben wij de Inzicht Scan ontwikkelt, deze geeft inzicht in de algehele gezondheid en helpt hen de eerste stap te zetten richting gezonder gedrag.

Positieve gezondheid en de natuur

Wij werken met medewerkers aan positieve gezondheid en geloven dat de natuur daaraan kan bijdragen. Onze dienst ‘Vitaal in het Groen’ neemt de combinatie van bewegen en natuur als de basis van gezondheid. ‘Vitaal in het Groen’ onderscheidt zich als vitaliteitsdienst door bewegingsprogramma’s en coaching aan te bieden in de natuur. Lees meer op de website van Vitaal in het Groen.  Lees meer op de website van Vitaal in het Groen.

Onze aanpak

  • In kaart brengen van veranderingen in de organisatie en werknemers.
  • Een op maat gemaakt plan voor iedere organisatie.
  • Het stellen van gezamenlijke doelen.
  • Kick-off met alle stakeholders.
  • Vaste evaluatiemomenten.

Wij bieden trainingen aan voor alle lagen van uw organisatie

Bekijk alle trainingen

Hybride werken

Hoe organiseer je hybride werk en hoe zorg je voor een gezonde werk en privé balans? Hoe werk je samen met je collega’s en houd je verbinding?

Lees meer

Slim werken

Wil je graag meer grip op je werk, meer rust in je hoofd en slim én efficiënt werken? Met deze training doe je meer in minder tijd én met minder moeite.

Lees meer

De dialoog – Let’s tune

Hoe versterk je het begrip en de mate van regie van leidinggevenden rond verzuim en gezondheid? En hoe voer je het goede gesprek met je medewerkers?

Lees meer

Laatste artikelen

MDIEU-subsidie: zet in op de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers

Duurzame inzetbaarheid is een essentieel aspect van een gezonde en vitale organisatie. Het houdt medewerkers gemotiveerd, gezond en productief. Het liefst wil iedereen gezond door blijven werken tot aan hun pensioen. Toch lukt dit helaas niet altijd. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft zich tot doel gesteld om duurzame inzetbaarheid tot een vanzelfsprekendheid te maken voor werkend Nederland.

Terugblik: Inspiratiedag 2023

Terugblik op de Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023: Onze 7e klantendag, vanaf nu inspiratiedag, was een succes. De lezingen en workshops van de dag stonden in het teken van actuele thema’s over de relatie: werk en gezondheid. Lees hier een kort verslag van de dag.

Pieter de Jongh: inspiratiedag speech

Pieter de Jongh opende de Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023 met een prikkelende speech over de thema’s in de huidige arbeidsmarkt.

Future of Work: welke invloed hebben nieuwe technologieën op ons werk?