8 april 2024

Interventie: Executive Coaching

De druk aan de top van organisaties wordt steeds groter. Als leider heb je een grote impact op de organisatie en is het belangrijk om werkrelaties goed te managen. Hierbij hoort goed communiceren met anderen en kunnen omgaan met lastige situaties met collega’s, klanten en stakeholders.

Als leider is het niet vanzelf sprekend dat feedback altijd jou kant op komt, waardoor het lastig is je eigen blinde vlekken of belemmerende patronen in je organisatie in beeld te krijgen.

Het is daarom belangrijk om te reflecteren, feedback op te zoeken en tegenspraak te organiseren. Zo kun je je zelfbeeld verhelderen en de rol van de leider(s) in je organisaties.

Waarom Executive Coaching?

Een executive coach geeft je feedback, gaat de confrontatie met je aan en gaat samen met jou op zoek naar blokkades en potentieel. Daarnaast geeft de executive coach je de mogelijkheid om ideeën te bespreken en tegen het licht te houden.

Afhankelijk van de vraag kan de coaching gericht worden op een van de volgende gebieden:

  • Vragen rond werkrelaties en interacties met anderen.
  • Identiteit van jou als leider en de waarde van jouw rol in de organisatie.
  • Vragen rond persoonlijke blokkades, drijfveren en potentieel.

 

Onze aanpak

De coaching sessies zijn altijd gefocust op het zoeken naar mogelijkheden om kennis, kwaliteiten en ervaring te benutten. Je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen en te werken aan een toekomst plan waarmee je een nieuwe realiteit creëert en behoudt.

Het traject gaat altijd van start met een intake waarin de vraag en wederzijdse verwachtingen worden verhelderd en wordt gekeken of er een klik is.

Bij de ingang van het traject wordt de vraag nader bepaald, afhankelijk daarvan kan de rol van de coach variëren van sparringpartner, spiegelaar, ondersteuner, uitdager, of adviseur.

Verwachte resultaten

De uitkomst hangt af van jouw persoonlijke doelen en uitdagingen. Mogelijke resultaten kunnen zijn:

  • Een beter begrip van jouw impact en invloed op anderen.
  • Betere resultaten en werkrelaties.
  • Een effectievere inzet van acties en handelen.
  • Effectiever persoonlijk leiderschap.
  • Een groter gevoel van welzijn en tevredenheid.

Interesse in een Executive Coaching traject?

Neem contact op met onze interventiespecialisten via [email protected]