Vitaliteit coaching

Vitale medewerkers halen het beste uit zichzelf en hun omgeving. Ze zijn energiek, veerkrachtig en gedreven. Een van de mogelijkheden om je medewerkers bij hun vitaliteit te ondersteunen is individuele vitaliteitscoaching. Onze vitaliteitscoaches begeleiden mensen niet alleen bij het bereiken van een gezonde leefstijl, maar ook bij het versterken van het mentaal, emotioneel en spiritueel welbevinden.

De vitaliteit coach kan medewerkers ondersteunen bij thema’s zoals:

  • Het omgaan met stress.
  • Het versterken van veerkracht: weerbaar zijn.
  • Het omgaan met conflict.
  • Het verbeteren van relaties.
  • Het oplossen van dilemma’s.
  • Het verbeteren van prestaties en focus.

Onze aanpak

Onze vitaliteitscoaching is gericht op duurzame gedragsverandering, thuis én op de werkvloer. Tijdens de coaching sessies wordt er gekeken naar verschillende aspecten van het leven, zoals fysieke gezondheid, mentale weerbaarheid, emotioneel welbevinden en soms ook spirituele groei.

De coaching sessies kunnen variëren van gesprekken en het stellen van doelen tot meer actieve sessies waarin specifieke oefeningen of technieken worden toegepast zoals stress-reductietechnieken, mindfulness en ademhalingstechnieken om het welzijn te bevorderen.

De nadruk ligt op veel zelf oefenen en ervaren. Iets nieuws leren is niet moeilijk. De uitdaging zit in het afleren van oude gewoonten of werkwijzen die niet meer optimaal voor je werken, waardoor je minder effectief bent en je minder voor elkaar krijgt.

Vitaliteitscoaching aanbieden

Wil jij vitaliteitscoaching aanbieden binnen jouw organisatie of heb je misschien nog vragen over onze aanpak?
Neem dan contact op met onze interventiespecialisten.  Zij gaan graag met je in gesprek over de doelstellingen die je als werkgever hebt en om te bespreken of vitaliteitscoaching voor je medewerkers kan helpen om die doelen te bereiken.

 

Neem contact op