Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023

Ontdek, leer en laat je inspireren!

Van Altena & de Jongh organiseert op 14 september een inspiratiedag. Het event vindt plaats bij Huize Koningsbosch te Castricum.

Onze inspiratiedag is speciaal ontworpen om jou als gewaardeerde klant samen te brengen met gelijkgestemde individuen, experts en thought leaders uit verschillende vakgebieden.

Wat kun je verwachten tijdens deze dag?

Onder andere een boeiende lezing van onze gastspreker Thijs Launspach, bekend van zijn bestsellers ”Fokking Druk” en ”Je bent al genoeg”. Tijdens de lezing leer je hoe je stress kunt herkennen, stressbestendiger wordt en welke stappen je kunt zetten om je mentale gezondheid te vergroten.

Daarnaast kun je deelnemen aan één van onze interactieve workshops, waarin je kennis maakt met het gedachtegoed over het Ego, leert om anders te motiveren door middel van effectieve gespreksvoering of onze visie op de toekomst van de arbozorg ontdekt.

Ook zal er voldoende ruimte zijn om vakgenoten te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen. Samen hopen we een dynamische omgeving te creëren waarin kennis, nieuwe ontwikkelingen en inspiratie vrijelijk kunnen stromen.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze inspirerende dag.

Kom jij je laten inspireren?

Schrijf je dan in voor dit event via onderstaand formulier.
Geef meteen aan welke workshop je wilt bijwonen – er geldt een max aantal deelnemers per workshop.
Is jouw gekozen workshop vol, dan laten we dit z.s.m. weten.

Let op: per organisatie zijn er twee plekken beschikbaar voor de inspiratiedag.

 

  Keuzeworkshop

  Gastspreker Thijs Launspach

  Over Thijs

  Thijs is psycholoog, schrijver en spreker op het gebied van stress, burn-out en millennials op het werk. Hij schreef de bestseller Fokking Druk (2018), Je bent al Genoeg (2022), Werk kan ook uit (2020) en Werken met Millennials (2019).  Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en hij is een van de docenten aan The School of Life.

  De lezing: Mentaal gezond in een gestoorde wereld.

  Hoe blijf je mentaal gezond in onzekere tijden? Hoe kun je effectief omgaan met stress en zorgen?

  Meer dan ooit is het nodig om te investeren in onze mentale gezondheid, en om onze weerbaarheid te versterken.

  Weten hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met stress en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, is daarvoor essentieel. Niet alleen voor onszelf, maar ook zodat ons gezin, onze collega’s, onze vrienden en onze gemeenschap op ons kan bouwen.

  In deze interactieve lezing deelt psycholoog Thijs Launspach zijn visie op hoe je mentaal gezond kunt worden en blijven in de huidige tijdgeest.

  Drie inspirerende keuzeworkshops

  Na de lezing van Thijs Launspach zal er een korte pauze plaatsvinden waarna je kunt kiezen uit een van volgende workshops:

  Marjo Klaver: de blikopener – kennismaking met het gedachtegoed over het ego.

  Ellen Honings: anders leren motiveren – kennismaking met de motiverende gespreksvoering.

  Marieke Bon: van reactieve naar preventieve menselijke leefstijlzorg – kennismaking met onze nieuwe aanpak op preventie.

  Workshop 1

  Marjo Klaver: de Blikopener, achter het Ego liggen ongekende mogelijkheden…ontdek het!

  Herken je situaties in je werk die af en toe behoorlijk ingewikkeld zijn? Zou je willen weten welke rol het ego hierin speelt?

  Bewezen is dat 97% van ons denken en handelen onbewust gebeurt – vanuit de automatische piloot. Dit automatisme is ontstaan in ons onderbewustzijn en kan ons behoorlijk in de weg zitten.

  Vooral in tijden van stress, hoge druk en het gevoel van overleven wordt ons onderbewustzijn extra getriggerd en staat het de effectiviteit van medewerkers, organisaties en leiderschap in de weg.

  Ben je benieuwd op welke manier de kracht van jouw onbewuste effect heeft op jouw leven? Beleef het zelf in deze kennismaking met het gedachtegoed over het ego!

  Workshop 2

  Ellen Honings: anders leren motiveren, kennismaking met de motiverende gespreksvoering.

  Voer jij ook geregeld gesprekken met je medewerkers zonder dat er uiteindelijk iets verandert? Wil jij weten hoe je ongemotiveerde gesprekspartners leert activeren?

  In iedereen zit een krachtige kern van motivatie. Stap voor stap leggen we je uit hoe je deze kern zódanig activeert dat cliënten en collega’s echt in beweging komen.

  Tijdens deze workshop ontdek je direct toepasbare tools die leiden tot motivatie en succesvolle coaching.

  Workshop 3

  Marieke Bon: onze visie & aanpak voor de toekomst van de arbozorg.

  Ben je klaar om een nieuwe benadering van arbozorg te omarmen? Wil je de gezondheid van mensen verbeteren voordat problemen zich voordoen?

  In deze workshop nemen we je mee op een inspirerende reis naar een toekomst waarin we niet langer wachten tot gezondheidsproblemen optreden.

  In plaats daarvan richten we ons op het voorkomen van ziekten en het bevorderen van een gezonde leefstijl. Geen focus op symptomen, maar op de onderliggende oorzaken.

  Benieuwd naar onze vernieuwende visie op preventie? Tijdens deze workshop laten we zien hoe je onze aanpak kunt integreren binnen jouw organisatie.

  De locatie

  • Datum: 14 september 2023
  • Locatie: Huize Koningsbosch te Castricum
  • Adres: Heereweg 84, 1901ME Castricum

  Het programma

  Inloop: 11:30

  Lunch: 12:00

  Kick-off: voorwoord Pieter de Jongh: 12.45

  Lezing Thijs Launspach: 13:00

  Koffiebreak: 14:00

  Workshops: 14:30

  Afsluitende borrel: 16:00