Pieter de Jongh

Directeur en Bedrijfsarts

Pieter de Jongh is senior bedrijfsarts en de oprichter van ‘van Altena & de Jongh’. Pieter heeft 30 jaar ervaring in de bedrijfsgezondheidszorg; en meer dan 15 jaar als ondernemer. Hij wordt gedreven door zijn wens om mensen prettiger en gezonder te laten werken.

Als ondernemer en als mensgericht persoon heeft hij een scherp oog op waar het in het echte werken om gaat: de match tussen werk en persoon. Daarbij beseft hij als geen ander dat zowel het werk en de werknemer continu verandert, en dat gezondheid op het werk een dynamisch begrip is.

Zijn specialisatie is analyse en implementeren van inzetbaarheidsverbeteringen (in het kader van strategische personeelsplanning) binnen grotere organisaties en bedrijven.

Pieter is een inhoudelijke all rounder: ervaren bedrijfsarts, opleider en innovator.

Een recente case waar Pieter de Jongh aan mee heeft gewerkt

Advisering bij een grote scheepsbouwer

Deze organisatie kende een relatief hoog verzuimcijfer, en gezien de fysieke aard van het werk was een kritische doorlichting van inzetbaarheids- en tevredenheidsvraagstukken bepaald geen overbodige luxe.

Een recent artikel van Pieter de Jongh

Geen categorie

Pieter de Jongh: inspiratiedag speech

Pieter de Jongh opende de Van Altena & de Jongh inspiratiedag 2023 met een prikkelende speech over de thema’s in de huidige arbeidsmarkt.

Lees verder