Aanvraag verzuimverlof en privacy

Als werkgever mag je niet alles vragen aan je medewerkers en zijn je medewerkers niet verplicht om alles met je te delen. Toch is het belangrijk om samen met hen een effectief verslag en werkbare afspraken te maken. Hoe geef je dit als leidinggevende vorm? Welke vragen zorgen ervoor dat je vroegtijdig actie kunt ondernemen om (langdurig) verzuim te voorkomen?

Aanvraag verzuimverlof en privacyregeling

De training  ‘Aanvraag verzuimverlof en privacyregeling’ bereidt je voor op het verwerken van verzuimaanvragen en verslagen. Welke vragen mag je als werkgever aan (zieke) medewerkers stellen en welke gegevens mag je wel of niet verwerken? Welke informatie verzamelt een Adviseur Arbeid & Gezondheid of bedrijfsarts én wat mogen zij op hun beurt delen met jou als werkgever?

Voor wie

Deze training is geschikt voor alle leidinggevenden en/of medewerkers die te maken krijgen met ziekmeldingen. Onder leiding van een ervaren Adviseur Arbeid en Gezondheid gaan deelnemers aan de slag met theorie en met praktijkvoorbeelden vanuit het eigen bedrijf. De opgedane kennis kan vervolgens meteen in de praktijk worden toegebracht!

Resultaten van deze training

  • Precies weten welke informatie benodigd is wanneer een werknemer zich ziek meldt.
  • Op de hoogte zijn van de laatste normen rond de privacy wetgeving.
  • Weten welke vragen wel en niet gesteld en vastgelegd mogen worden.
  • Effectief vastleggen van verslagen.
  • Re-integratie op een effectieve manier in gang zetten.